Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри заяви, че дербито между неговия тим и Рома утре вечер ще покаже италианския футбол в положителна светлина.

Торинци ще гостуват в Рим от 22 часа българско време, като влизат в срещата с 9 точки аванс пред „джалоросите“, които са втори в подреждането. Първият мач на „Ювентус Арена“ приключи със скандална победа 3:2 за „бианконерите“, които победиха благодарение на няколко некоректни съдийски решения.

Въпреки всичко Алегри вярва, че двубоят ще премине без негативни емоции и чувства на реваншизъм.

„Страхотно е да видим, че всичките пет италиански отбора в Лига Европа продължиха напред. Рома има някои слабости, но също доста качества, а в един-единствен мач прадишните резултати не важат“, каза наставникът.

„Минаха три месеца от предишната ни среща, а след нея ще останат още 13 мача, което значи 39 точки. Очаквам страхотен мач, в който да видим изключително технични отигравания, много като онзи, който направихме в Торино. В крайна сметка тази страна на двубоя беше изместена от центъра на вниманието, но тогава се получи чудесна среща.“

„Тогава имаше инциденти, които се превърнаха в основни моменти, но дори тези, които гледаха повторенията, не можаха да стигнат до единен извод. Утре италианският футбол трябва да се изяви в положителна светлина както на, така и извън терена. Един срещу друг излизат двата най-силни италински тима“, допълни Алегри.