Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри наля масло в огъня, тлеещ около звездата на отбора Пол Погба. На пресконференцията си след днешната победа над Верона (2:0) в Серия А наставникът сподели, че всеки футболист има своята цена.

21-годишният френски национал беше с основни заслуги за днешния успех, като отбеляза първия гол, а негов отразен шут попадна на пътя на Стефан Лихтщайнер за втория.

„Според мен Погба вкара необикновено попадение, а при втория асистенцията му не отстъпваше“, каза Алегри.

„За да печелиш мачове се нуждаеш от велики играчи, иначе няма да има футболисти, за които клубове ще се бият, за да платят 100 милиона евро. Както във всяка професия, и при нас има различни нива.“

„Пол е много спокоен, събран, той е умно момче. Иска да става по-добър и го доказва във всяка тренировка.“

„Всичко в този живот си има цена, за жалост. Не мисля, че това (евентуална продажба на Погба – б.р.) е проблем, за който трябва да се тревожим точно в този момент. Трудно е да замениш играчите от световна класа, но е постижимо. Футболът просто продължава напред.“

„Като казвам това, бързам да уточня, че Погба е на 21 години – това значи, че му предстоят още 10-15 години и по важното: той има качествата да се справя още по-добре, отколкото го прави сега“, допълни Алегри.