Наставникът Масимилиано Алегри не беше доволен от поведението на своя Ювентус при поражението с 1:2 от Торино в градското дерби.

Загубата не позволи на „бианконерите“ да грабнат предсрочно четвърта поредна титла, а техният треньор направи доста промени в титулярния си състав предвид предстоящите мачове от Шампионската лига.

„Ако сравним този мач с последните, които изиграхме, всъщност направихме един от силните си двубои. Нямахме късмет в завършващата фаза и е жалко, че не си тръгнахме с позитивен резултат, тъй като заслужавахме такъв“, отчете Алегри.

„Щом поведохме в резултата, сами започнахме да си търсим проблеми, които можеха да бъдат избегнати. Торино играеше дръпнат назад и трябваше просто да държим топката. Тогава нишо нямаше да се случи.“

„Ние захранвахме техните контраатаки, а не биваше да го правим. Също така създадохме и доста положения, като нацелихме и гредата три пъти. Не мисля, че рокадите в състава трябва да са оправдание за поражението. Трябваше ни повече търпение. Нямаше нужда да натискаме толкова здраво Торо, щом водехме в резултата. Не трябваше да ги каним в половината си. Когато играеш през три дни, е важно да държиш топката и да пестиш енергия. Ако водиш в резултата и имаш кълбото, то шансовете ще дойдат от само себе си“, допълни италианският тактик.