Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри явно не страда от излишна скромност в навечерието на новия сезон в Серия А .Според него, отборът му е "потенциално перфектен". А това самочувствие явно се базира на тоталната хегемония на "старата госпожа" и петте поредни титли на страната. 

"Събрали сме невероятен отбор, но това няма да означава нищо, ако не започнем с перфектен старт. Потенциално разполагам не просто с най-добрия, а с перфектния състав. Защо мисля така? Имам най-добрия вратар, най-добрата защита, а сега имам и топреализатора на миналия сезон."

"Силата ни тази година трябва да бъде бързата работа и да бъдем здраво стъпили на земята. Пътят към шестата поредна титла минава през много работа и подготовка за всичко най-агресивно от конкуренцията, защото съм наясно, че те няма да се откажат и ще се борят докрай", сподели Алегри. 

Юве започва новия сезон с домакинство на непримиримия си опонент Фиорентина на 20 август, а със сигурност конкурентите ще са мобилизирани до максимална степен да прекратят хегемонията на "бианконерите".