Зинедин Зидан призна за първи път, че би приел да застане начело на Реал Мадрид, ако постът му бъде предложен от президента на клуба Флорентино Перес. 42-годишния французин води втория отбор на Реал Мадрид, но е свързван с треньорския пост в първия състав.

Зидан заяви, че не би могъл да откаже шанса да наследи италианеца Карло Анчелоти. Той сподели пред Canal+:

„Ако постът на старши треньор в Реал ми бъде предложен, със сигурност бих се съгласил. Но в момента Реал Мадрид си има треньор, който върши добра работа. Аз все още се уча.“

„Дали съм готов за работата? Никога не може да си готов и дори да не си, пак казваш „да“. Като играч не съм се изградил за две години. Нещата се случват постепенно. В треньорството ще бъде по същия начин“, добави още Зинедин Зидан и продължи:

„Научил съм много от Карло и той знае какво мисля за него. Той е перфектният треньор за Реал Мадрид, въпреки това, което казват хората.“

Зидан сподели и мнението си за португалеца Жозе Моуриньо. „От Моуриньо научих никога да не се предавам. Той е суров, но честен. Прави всичко за играчите си. Анчелоти е по-различен. Той е „страхотен татко“ за играчите, по-търпелив е. Но също знае, че понякога трябва да си рязък“, разкри още легендарният бивш футболист.

„Да контролираш егото на футболистите е най-трудното като треньор. Знам какво е в съблекалнята. Трудно е да ръководиш група. Това е като в бизнеса. Понякога трябва да си сериозен и категоричен, а понякога да оставиш играчите на спокойствие“, каза още Зидан.