Старши треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан иска футболистите му да влязат в топ форма в рамките на един месец. Французинът е въвел строга дисциплина в съблекалнята и следи изкъсо физическото състояние на всеки един играч. Целта е играчите да бъдат на топ ниво за дербито с Атлетико Мадрид, което е в края на февруари. 

Новият наставник на „белия балет“ се стреми да разполага с играчи, които се намират във върхова форма в края на февруари, когато започват решаващите мачове за сезона.

Реал Мадрид разполага с благосклонна програма точно до края на февруари, когато е и първият мач на „белия балет“ от осминафиналите на Шампионската лига срещу Рома.

Зизу е въвел строги мерки, които всеки един футболист е длъжен да спазва, за да поддържа ритъм и да издържа на натовареното темпо на френския специалист, който използва нови методи за издръжливост по време на заниманията на отбора.

Бернардо Рекена и Амиду Мсаидие са двама човека от екипа на Зидан, които следят физическото състояние на футболистите.

Освен това играчите на Реал Мадрид имат нововъведения в менюто, които трябва да следят внимателно, защото всеки грам е от значение. Именно заради натрупани килограми Хамес Родригес до този момент не попада в плановете на Зидан.

Французинът се надява с новите методи да се намалят контузиите на играчите и освен това те да успеят да задържат високо ниво на игра в рамките на 12-16 седмици.

 

Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS