Легендата на Реал Мадрид и наставник на дублиращия отбор Зинедин Зидан категорично заяви, че звездата на клуба Гарет Бейл не се продава.

Уелският национал се присъедини към „белия балет“ през лятото на 2013 година за 100 милиона евро, които го направиха най-скъпия в историята на футбола, ала напоследък бележи застой в изявите си. Това стартира кампания из медиите в Англия, които го призовават да се завърне, а като основна дестинация е сочен стадион „Олд Трафорд“ и играещия на него Манчестър Юнайтед.

Дори испанската преса започна да подозира, че подобна сделка би била възможна. Вестник „АС“ предположи, че „червените дяволи“ са готови да платят 153 милиона евро, ала Зидан опроверга информациите.

„Реал Мадрид купува най-добрите играчи в света, а не ги продава“, обобщи французинът. „Разбира се, че другите тимове ще се интересуват от него, той би повишил класата на всеки тим по всеват. Президентът обаче каза, че той не се продава. Това е отговорът към Манчестър Юнайтед или другите желаещи да купят Бейл.“

„Той бе голяма част от успехите ни през миналия сезон и особено в Шампионската лига. Ние трябва да защитим трофея, а съм сигурен, че той ще играе успешно отново“, добави Зидан.