Испанският Marca обясни защо мегазвездата на Барселона Лео Меси намеква за напускане на клуба, както го направи преди няколко дни пред аржентинското издание Ole.

Във водещ материал Marca пише, че наистина на пръв поглед Меси не би трябвало да е недоволен от Барселона, с който спечели всички възможни трофеи и има контракт, гарантиращ му почти 250 милиона евро за следващите пет сезона.

Проблемът е в някои детайли, които обаче в очите на Лео съвсем не са маловажни. Става дума за това, че той не чувства подкрепата на каталунския клуб в надпреварата за „Златната топка“. Още повече, когато вижда как големият му съперник Кристиано Роналдо е поддържан от своя клуб Реал Мадрид.

Меси бил наясно, че тази година трудно ще спечели „Златната топка“, но все пак смятал, че Мондиалът може да наклони везните в негова полза. Там португалецът отпадна още в предварителната група, докато Меси стигна до финала със своята Аржентина.

Друг аспект от недоволството му бил фактът, че Меси е принуден да се бори с данъчните и да му се придава в медийното пространство образа на престъпник, който укрива данъци.

Третата страна от дистанцирането на Меси от Барселона е мнението му, че и той е дал много на клуба, не само обратното, включително възможността Барса да разполага с правата върху неговия образ и оттам да привлече редица спонсори.

Това са мотивите, заради които от миналата година в главата на Меси се върти идеята да напусне Барселона, независимо, че всички фактори в каталунския клуб отричат за такава алтернатива.

Лео не чувства подкрепата на Барса, не и както той би желал да бъде.