Въпреки направо вледенените отношения между защитника Серхио Рамос и президента Флорентино Перес, футболистът беше включен в състава за турнето в Австралия. Решението за това е лично на наставника на "белите" Рафаел Бенитес. 

Очакванията на специалиста са да може да ползва испанския национал и за втората част от подготвителното турне, което ще се проведе в Китай. Ако има някаква сделка за продажба на Рамос, тя се очаква в началото на другия месец. 

Бранителят е в тежък конфликт с боса и иска да си тръгне, но няма да бъде пуснат току-така. Перес иска за подписа му сума от порядъка на 60-70 млн. евро, а единственият заинтересован до момента клуб - Манчестър Юнайтед - не дава повече от 40 млн. Развръзката предстои. 

Иначе вече станаха ясни имената и на други двама, които се качват на полета за Австралия. Очаквано, единият е новото попълнение Данило от Порто, а изненадващо или не, но другият е младокът Мартин Йодегаард, който ще получи шанс да се подготвя наравно със звездите от първия състав. 

С тима не отпътува голямата звезда Кристиано Роналдо. Но това не се дължи на някакъв разрив, а просто на факта, че си почива в Мелбърн и ще изчака тима директно на австралийска земя.