Еспаньол и Виляреал завършиха 0:0 в мач от седмия кръг на Примера дивисион. „Канарчетата“ продължават да имат само една победа от началото на сезона, докато „жълтата подводница“ пропусна невероятна възможност да се изравни с лидерите на върха.

Диего Лопес направи много добро спасяване в 39-та минута след удар на Саму Кастейехо.

Ернан Перес изпълни по чудесен начин фаул в 54-та минута, но Серхио Асенхо внимаваше и се отличи с невероятно спасяване.

Джонатан дос Сантос стреля с глава в 58-та минута, но топката премина встрани от вратата на Лопес.

Златен шанс пред домакините се откри в 72-та минута, когато Фелипе Кайседо получи топката в наказателното поле на Виляреал, но стреля в аут.

Денис Черишев пропусна последната по-сериозна възможност за един от двата отбора в мача в 83-та минута.

Виляреал е пети в класирането с 13 точки, докато Еспаньол е осемнайсти с 6 точки.

Малага направи обрат от 0:1 до 2:1 срещу Атлетик Билбао на „Ла Росаледа“.

Баските влязоха много силно в мача и поведоха още в 3-та минута, когато Оскар де Маркос комбинира с Аритс Адурис, който изпрати топката във вратата на Камени.

Атлетик остана с човек по-малко на терена в 36-та минута, след като Микел Баленсиага бе изгонен с директен червен картон.

Малага изравни резултата в 82-та минута след гол на Сандро Рамирес.

Домакините отбелязаха втори гол в 83-та минута, когато Хуан Карлос взаимодейства с Дуда, който не пропусна да се разпише.

Малага също завърши мача в намален състав, след като Бакари Коне бе изгонен за втори жълт картон дълбоко в добавеното време на срещата.

Атлетик Билбао е шести с 12 точки, а Малага е тринайсти с 8 точки.