Шави Ернандес беше изпратен от Барселона в емоционална церемония, в която той благодари на всички хора, които са били с него и е успял да изпълни мечтата си да бъде футболист в клуба на живота си.

Шави е емблемата на Барселона, но не само с успехите постигнати с каталунците, но е символ също така и на добър приятел.

"Благодаря на всички, че сте тук. Първо искам да благодаря на всички членове и фенове на Барса. Благодарен съм на всички, които искаха да остана в Барселона, които скандираха името ми на Камп Ноу, благодарен съм", заяви в речта си Шави.

"Преди 25 години дойдох тук, само на 11 години и мечтаех да бъда футболист на Барселона. И в най-големите си мечти не можех да си представя това, което преживях в Барселона. Бил съм и съм изключително щастлив", допълни той.

"Тук станах не само футболист, но и човек. Създадох приятелства, които не могат да се сравняват с трофеите и отличията спечелени през годините. Благодаря на всички президенти - Нунес, Гаспар, Лапорта, Росел и Бартомеу. Благодаря и на треньорите с които съм работил", допълни той.

Шави благодари и на съпругата си Нурия, която определи като най-важният човек в живота си.

"Надявам се, че това няма да е сбогуване, а ще се видим скоро", завърши легендата на Барселона изключително емоционалната си реч, в която не сдържа сълзите си.