Валенсия продължава да преследва с пълни сили мястото в Топ 4 на Примера дивисион след поредна победа. "Прилепите" приспаха в рамките на три минути през втората част коравия тим на Реал Сосиедад и го победиха с 2:0 на своя стадион. 

В герой за тима си се превърна Пабло Пиати. Той реализира и двете попадения в 53-та и 56-та минута и от завързан, този мач набързо загуби интригата си и трите точки останаха на "Местая". 

Иначе домакините започнаха с натиска от самото начало. Още в 14-та минута Софиян Фегули пропусна страхотен шанс да открие резултата, но ударът му мина встрани от вратата, въпреки че беше на изгодна позиция. 

Отново той, Шкодран Мустафи и Хосе Гая не можаха да дадат преднина на тима си преди почивката. Чаби Прието и Ариц Елустондо пък имаха едни от малкото шансове за водения от Дейвид Мойс гостуващ тим. 

Така резултатът се запази до почивката, а след нея набързо дойде и развръзката. В 53-та минута Дани Парехо намери перфектно Пабло Пиати и въпреки че ударът на нападателя не беше особено силен, той мина покрай вратаря на Сосиедад - 1:0. 

Само три минути след това всичко в този мач приключи. Тогава пак Пиати се разписа, но с много по-хубав изстрел, забивайки топката в горния десен ъгъл на вратата. Асистенцията беше на Фегули. 

До края домакините можеха да направят преднината си и класическа, но Алваро Негредо в 69-та минута не беше точен. Баските пък така и не успяха да намерят правилния път към мрежата на Валенсия и трябваше да се примирят със загубата. 

Така домакините събраха 53 точки и въпреки че са на четвърто място, имат равен актив с третия Атлетико Мадрид. Реал Сосиедад пък е 11-и с 27 точки и все още е близо до зоната на изпадащите. Последният под чертата е Леванте с 22 точки.