Основните фаворити за Купата на Краля в Испания Барселона и Реал Мадрид ще имат леки препятствия в първия етап на надпреварата. Тегленият днес жребий отреди двата гранда да срещнат третодивизионни опоненти. 

Каталунците, които са носители на трофея, ще се изправят срещу скромния Вияновензе. Мадридчани пък ще имат задача да отстранят бившия член на Примера дивисион Кадис. Този отбор за последно се подвизава в елита преди десет години. 

Барса изтегли първия си двубой за Купата на Краля за 28 октомври. Това се наложи, за да се отвори място в календара на "блаугранас" за Световното клубно първенство през декември. Реваншът ще е в навечерието на Коледа. 

Всички останали тимове ще изиграят мачовете си от този кръг в началото на декември и реваншите им също ще са около Коледа. В този кръг се включват всичките 20 отбора от Примера дивисион. 

Цели четири битки между тимове от елита ще има в този кръг. Те ще са Бетис - Хихон, Леванте - Еспаньол, Лас Палмас - Реал Сосиедад и Райо Валекано - Хетафе. Други от фаворитите - Атлетико Мадрид, Валенсия и Севиля също ще срещнат тимове от трета дивизия.