Наставникът на Барселона Луис Енрике може и да отмени наказанието на своя футболист Алеиш Видал. Причината за това са съмненията на каталунския гранд в здравословното състояние на титулярния десен бек Серхи Роберто, който в момента е с националния отбор на Испания.

Днес се появи информацията, че последното занимание преди световната квалификация срещу Албания е преминала без негово участие. Роберто от известно време насам се оплаква от мускулни болежки, но се очакваше да бъде титуляр при гостуването в Шкодра.

Предвид новите обстоятелства, участието на Роберто е под сериозен въпрос, а проблемите му могат да доведат по-добри дни за Видал в Барселона. Известно е, че футболистът бе замразен извън състава след загубата от Ейбар с 1:2 по-рано през сезона, в която беше титуляр и се представи слабо. Впоследствие конфликтът между него и Енрике се задълбочи, а за назидание наставникът неизменно оставяше 27-годишния флангови играч извън групата при последните 5 мача на тима.

Сега Енрике се готви за истински проблеми, понеже и Жорди Алба се върна преждевременно с контузия от лагера на Испания. Това свива опциите пред наставника до минимум и не е изключено още срещу Депортиво Ла Коруня през идния уикенд Видал да се върне на терена.