Трансферът, който променя футболната история. И до днес това се казва по адрес на преминаването на Алфредо ди Стефано в Реал Мадрид от Милионариос.

По начало аржентинският талант е трябвало да заиграе в големия противник на Кралския клуб - Барселона, дори се твърди, че имало споразумение, облечено в необходимата форма, между каталунците и колумбийците за осъществяване на сделката, но в един момент се получава рязък завой.

През януари 1953 година играчът пътува за Испания, като е почти ясно, че ще се състезава за тима от „Камп Ноу“. Но уви. Реал Мадрид се намесва и се разбира с колумбийците, че от 1954-а година ще разполага с правата на Ди Стефано.

Ситуацията не остава без последствия. Горещ спор за собствеността върху играча се разразява между Реал и Барса, като се налага дори намесата на тогавашната Националната делегация на спортовете на Испания. Тя е категорична - постановява, че собствеността върху играча трябва да бъде поделена между каталунците и „белите“.

Решението се явява неприемливо за Барселона, затова и клубът оказва своя протест. Ръководството на тима от „Камп Ноу“ решава да продаде правата, които притежава върху играча на Ювентус.

Но това също не се оказва решение на проблема, като се провежда финална среща между Ди Стефано и „лос кулес“, на която се отчита желанието на играча. Така Ди Стефано отива в Реал, а каталунците и до днес твърдят, че има оказан политически натиск върху това решение.