Звездата на Барселона Луис Суарес се изказа много ласкаво за своите съотборници относно начина, по който целият тим се е справил с трудните мигове към края на сезона.

Месец април изобщо не беше сполучлив за каталунците, които имаха 9 точки преднина пред Атлетико Мадрид и 10 пред Реал Мадрид, но за първи път от 13 години насам допуснаха 3 поредни загуби в Примера, а между тях бяха и отстранени от Атлетико в четвъртфиналите на Шампионската лига.

„Всичко се случи наведнъж. Загубихме три мача поред в първенството и бяхме отстранени от Шампионската лига. Това наистина остави горчив привкус. Още откакто пристигнах, всичко вървеше толкова гладко и ние толкова много свикнахме да печелим. Допуснахме спад във формата, ала това е футболът.“

„Чудех се какво би се случило, ако почнем да губим. Сега обаче виждам, че групата ни остана силна и сплотена. Изпращахме си послания един на друг, че вярваме в себе си. Това ни помогна да вдигнем духа си. Останахме заедно и никога не загубихме увереност“, каза още Суарес.

Барселона госутва на Гранада в последния кръг на Ла Лига, като победа в събота им гарантира, че няма как да бъдат изместени от Реал, който е втори на точка зад „блаугранас“.

„Ние контролираме съдбата си. Победата лежи на нашите плещи и сме наясно, че един мач ни дели от титлата. Това беше главната ни цел още от началото на сезона“, завърши Суарес.