Депортиво Ла Коруня взе максимума при гостуването си на Райо Валекано и го победи с 2:1 в среща от 21-ия кръг на Ла Лига. Срещата ще се започни преди всичко със спорното съдийство на рефера Едуардо Прието, който не зачете попадения за мадридчани заради съмнителна засада, а след това даде и твърде лека дузпа, която донесе победата за „Супер Депор“.

Отборът на Виктор Фернандес не можеше да разчита на контузения Елдер Пощига и наказания за този двубой Фариня, ала почна ударно. В 10-ата минута Иван Кавалейро центрира от фаул, а стражът на Райо – Тоньо не се намеси добре и боксира топката право в краката на Келсо Борхес, който откри.

Само 12 минути след това обаче Алберто Буено изравни. Инсуа центрира отляво, а Лео Баптистао като че ли закачи топката с ръка, преди тя да достигне до намиращия се зад него Буено. Той само леко я чукна над вратаря, а въпреки протестите на Депортиво голът беше признат.

След почивката в 52-ата минута Кавалейро разтресе гредата над Тоньо с изпълнение на пряк свободен удар, а четири по-късно Роберто Трасхорас се разписа за домакините, ала Прието се довери на сигнала за засада.

Така дойде 71-ата минута, когато Абдулайе Ба и Синдей се държаха един друг за фланелките при изпълнение на корнер пред вратата на Тоньо. Играчът на гостите първи се строполи на тревата, което подлъга Прието и той посочи бялата точка. Борхес беше прецизен при изпълнението и с шут в центъра на вратата донесе трите точки.

Те скъсиха разликата между днешните съперници до само 2 пункта – Райо е 10-и с 23, докато Депортиво е с три позиции по-ниско.