Доскоро приятната изненада в Примера дивисион Депортиво Ла Коруня продължава със свободното падане. Галисийците записаха седми пореден мач в Примера дивисион без победа и продължават да не са усещали вкуса на успеха през 2016 г. 

Сега те се озориха срещу борещия се за оцеляване Спортинг Хихон и стигнаха само до равенство 1:1 на неговия стадион. Това беше четвърто поредно равенство за СуперДепор, а на слабата серия сякаш не се вижда край. 

И двете попадения паднаха още преди почивката. Първо в 32-та минута домакините поведоха чрез Родригес Менендес Джонатан, който се разписа с мощно воле от границата на наказателното поле след центриране от корнер. 

Но още преди почивката дойде и отговорът на гостите. В 41-та минута Лукас Перес Мартинес направи страхотен пробив почти до аутлинията и свърна около точката на дузпата, където беше Луис Алберто. Бившият играч на Ливърпул заби топката под гредата с мощен шут за 1:1. 

При този резултат дойде и почивката. След нея и двата тима имаха хубави шансове, но не се възползваха от тях. Карлос Кармона и Антонио Санарбия на три пъти пропиляха шансовете за домакините, а Лукас Перес не можа да използва открилите се възможности за Ла Коруня. 

В крайна сметка повече попадения в този мач не паднаха и двата тима взеха по точка. С нея Хихон събра 22 и все още се задържа над чертата на изпадащите. Депортиво е в средата на таблицата - девети с 31 точки.