Новините около бъдещето на голямата звезда Лео Меси продължават да тровят атмосферата в клуба му Барселона. Аржентинецът е в тежък конфликт с наставника Луис Енрике и това породи информации за напускането му в посока Челси. 

Доскоро те изглеждаха само спекулации, но днес най-тиражният английски вестник "Сън" се е свързал с неназован източник, който обаче е близък до нападателя. И признанието му шокира феновете на каталунците.

"Лео вече се е настроил психически, че ще напусне Барса. Толкова много негативни неща му се събраха на главата там, че възможността да остане изглежда все по-малка", споделил пред "Сън" въпросният източник. 

И въпреки явното желание на футболиста да си тръгне, това няма как да стане лесно. Всеки клуб, който го иска, ще трябва да плати 600 млн. евро. От тях 250 млн. са за клаузата му за откупуване, още толкова са заплатите му за 6-годишния договор, каквото е желанието му, а останалите са за данъци и комисиони на мениджърите му. 

Подобна сума не би била непосилна за Челси, чийто собственик Роман Абрамович може да си позволи подобен харч. Въпросът е, че това не се вписва в разпоредбите на УЕФА за финансов феърплей и това правило трябва да бъде заобиколено по някакъв начин.