Директорът на Реал Мадрид Емилио Бутрагеньо призна днес, че действително клубът е разследван от Световната футболна федерация (ФИФА) за нарушаване на правилата за трансфери на малолетни футболисти.

Бутрагеньо взе думата по въпроса, след като по-рано днес вестник Ас написа, че ФИФА разследва Реал, Атлетико (Мадрид), Валенсия и Райо Валекано. Също така той добави, че от Цюрих са поискали цялата документация за деца-чужденци, които са били приети в школата на клуба в последните пет години.

"Ние имаме подписан договор с ФИФА за защита на малките футболисти. Реал ще помогне на Световната централа с всичко, каквото е поискано или ще бъде поискано от нас. Ние сме спокойни и подкрепяме такива процедури", коментира Бутрагеньо, смятан в момента за дясна ръка на президента на клуба.

От другите три замесени в днешните информации отбори - Атлетико, Валенсия и Райо Валекано, няма коментар за момента.

Смъртният враг на Реал - Барселона, има същите проблеми. Както е известно, ФИФА им наложи ембарго да привличат нови футболисти през зимата и през лятото на 2015-а година, след като се доказа нарушение на правилата при привличане на млади играчи.

Специално при Реал проблемите идват от разследване за селекция за школата през 2012-а година, като е нарушено правило 14 от Статута на ФИФА за трансферите. Става дума за две момчета от Венецуела, които са били привлечени, семействата им са били извикани също и уредени на работа в Испания.

По новите правила на централата това е забранено. Клубове могат да привличат деца на емигранти, дошли по икономически причини./БТА