Стана ясна точната бройка на трансферите, за които Реал Мадрид ще бъде разследван от ФИФА и за които има съмнения, че са осъществени по неправомерен начин. Според "Би Би Си", от където са се свързали с източник в Световната футболна централа, става въпрос за 51 сделки за играчи под 18-годишна възраст. 

Според правилата на ФИФА, международни трансфери се осъществяват само на играчи, навършили пълнолетие. Шефовете на световния футбол са изискали информация за всички тези сделки. 

Единственото позволение за международен трансфер на играч под 18 години е, когато родителите му отиват в съответната държава по причини, различни от футбола. При това, те трябва да се заселят в област, която е на не повече от 100 км от централата на въпросния клуб, който е купил играча. 

При това, тези правила важат само за играчи, които са на възраст между 16 и 18 години. Международни сделки за играчи под 16-годишна възраст, са абсолютно забранени. От Реал вече са признали, че имат проблеми с издаването на сертификат за осъществяване на такива трансфери за голяма част от тези 51 футболисти. 

От тях 23-има са били с испанска националност, докато други 10 вече са играли за други отбори в страната. Но при останалите има проблеми и всичко това ще бъде разследвано от ФИФА. 

Най-голямото наказание, което "белите" могат да отнесат, е забрана за привличане на нови играчи в рамките на два трансферни периода. Подобна санкция отнесе големият им съперник Барселона, а тя влезе в сила от 1 януари 2015 и важи до 1 януари 2016 г.