Реал Мадрид постигна класически успех с 3:0 над Леванте в мач от осмия кръг на Примера дивисион, и оглави класирането, преди срещите на конкурентите си Виляреал, Селта и Барселона.

Реал остава единственият отбор в Примера, който все още не е допускал гол на свой терен този сезон в първенството. На "Бернабеу" тимът не е губил вече от 13 месеца.

Преди началото на сблъсъка, Кристиано Роналдо показа пред феновете и поредното си отличие - Златната обувка.

Реал очаквано владееше инициативата на терена, и Гарет Бейл можеше да се разпише с глава в първите минути.

Марсело откри в 27-та минута, след двойно подаване с Кристиано Роналдо.

Минутки по-късно обаче, Дейверсон имаше страхотен шанс с глава да изравни, но Кейлор Навас се отличи с много добро спасяване.

Роналдо обаче покоси за втори път вратата на Леванте в 30-та минута, с уникален шут от движение от дъгата пред пеналта.

Леванте не се затвори и след като изоставаше с два гола, и опитваше да атакува, като Марти Роджер на два пъти накара Кейлор Навас да се намесва решително до почивката.

На полувремето Рафаел Бенитес стресна феновете на Реал, като замени Гарет Бейл, но медицинският щаб обяви, че няма никакъв проблем, и Бейл просто е получил почивка.
Кристиано Роналдо, Каземиро и Лукас Васкес изпробваха защитата на Леванте в първия четвърт час от второто полувреме. Резервата на гостите Набил Гилас пък бе близо да вкара гол,  но Навас за пореден път показа класа в 66-та минута.

Роналдо направи нов пропуск в 81-та минута, но секунди по-късно Лукас Васкес намери страхотно Хесе, и той от наказателното поле реализира за 3:0.

Самият Васкес можеше също да вкара, в 85-та минута, но топката прелетя покрай гредата.

Своя дебют за Реал в Примера направи Маркос Йоренте, който замени Матео Ковачич за финалните минути от мача. 

Кристиано Роналдо пък вече има 325 гола в 310 мача за Реал Мадрид, 231 от тях за първенство.

На трибуните феновете показаха и любовта си към легендата Раул, който обяви края на състезателната си кариера, с банер - "Твоят дом, твоите трибуни, благодарим ти Раул".