Отборът на Реал Мадрид се изложи срещу тима на Виляреал в мач от 25-ия кръг на Примера дивисион. „Белият балет“ не успя да победи гостуващия тим на „жълтата подводница“ и стигна само до 1:1, въпреки че поведе в резултата. Преднина на домакините даде Кристиано Роналдо, който се разписа от дузпа, но само няколко минути по-късно, Жерар Морено изравни за Виляреал.

Така възпитаниците на Карло Анчелоти отново допуснаха преднината им на върха да бъде намалена на две точки, след като вчера Барселона победи като гост отбора на Гранада. Днес пък Атлетико Мадрид направи грешна стъпка в Севиля, завършвайки без голове 0:0.

Тимът на Реал имаше инициативата в двубоя, но въпреки това не успя да се възползва от създадените положения пред вратата на гостите. През първото полувреме домакините бяха активни, но атаките им завършваха предимно с неточни изстрели, докато футболистите на Виляреал действаха на контраатака. Логично през първите 45 минути голове така и не паднаха.

Веднага след подновяването на играта „кралете“ увеличиха оборотите и в 52-ата минута получиха правото да изпълнят дузпа. Разбира се, зад топката застана звездата на домакините Кристиано Роналдо и не сгреши. Португалецът бе безпощаден и даде преднина на своите.

Радостта на домакините обаче бе твърде кратка. Само 12 минути по-късно Виляреал стигна до една от най-добрите си възможности и се възползва максимално. Жерар Морено успя да изравни резултата, който се оказа и краен.

След поделените точки Реал Мадрид остава лидер във временното подреждане с актив от 61 точки. Барселона е втори с 59, докато Атлетико Мадрид, който днес също направи равен, има 54 и е трети.