Райо Валекано е големият печеливш от дербито на изпадащите с Леванте. Мадридчани надделяха с 4:2 над съперника си на своя стадион и се отдалечиха на добра дистанция от него в битката за оцеляване. 

Големият герой за "пчеличките" беше Алберто Буено. Той реализира и четирите попадения в мрежата на валенсианци и въпреки изоставането с 0:1, още до почивката този мач вече беше решен. 

Иначе въпреки силния натиск на Райо в началото, Леванте поведе в 13-та минута чрез Виктор Касадесус след перфектна асистенция на Жорди Шуметра. Но това не отчая домакините, които почти веднага изравниха. 

Още в 23-та минута Буено вкара за 1:1 след асистенция на Мартинес Начо. В рамките на една минута мачът направо приключи след нови две попадения на звездата на домакините. 

Първо в 32-та минута той вкара за пълния обрат след невероятна грешка в защитата на Леванте, а още в следващата атака след центъра на гостите той оформи и хеттрика си, с което резултатът стана и 3:1. 

Но още до почивката Буено за четвърти път огорчи гостуващия тим и всичко приключи. В 38-та минута той беше най-бърз при борбата за една отбита топка и я прати в мрежата за 4:1. А малко преди това беше пропуснал още един шанс да се разпише. 

Това направи втората част далеч по-спокойна за "пчеличките" от Мадрид. Успокоението в редиците им доведе и до втори гол в мрежата им, но това не беше фатално. Калу Уче вкара за 2:4 в 85-та минута, но за повече в този мач просто нямаше време. 

Така Райо Валекано взе важните три точки и вече има 29 в актива си, с които се изкачи чак до десетата позиция, макар и преди мачовете на доста от конкурентите. Леванте пък остава под чертата на изпадащите с 22 точки и засега все още е само на една от спасението.