Последното ново попълнение на Барселона Пако Алкасер е уверен, че скоро ще започне да вкарва за каталунците.

След контузията на Лионел Меси, Алкасер получава все по-често възможност за изява.

„Много трудно е да кажеш „Не“ на Барселона. Това е най-големият отбор в света, най-големият отбор, в който можеш да продължа кариерата си. Радвам се, че приех. В Барселона играят най-добрите футболисти. Имам голяма мотивация. Преминаването ми в Барселона е много голяма крачка напред в моята кариера. Смятам, че решението, което взех е много добро за мен“, коментира Алкасер.

„През годините Валенсия и Барселона са били съперници за титлата. През последните три-четири години Валенсия не се представя по начина, по който отговаря на реномето на клуба. В началото на сезона отборът изпитваше много големи затруднения. Дойдох в един клуб с много големи цели и съм амбициран да се докажа“, добави нападателят.

„За мен е важно, че отборът побеждава. Предпочитам да гледам първо резултатите, а след това личните си постижения. Благодарен съм на треньора за доверието, което ми гласува. Впечатлен съм от това как ме посрещнаха съотборниците ми. Те са невероятни професионалисти. Виждам как се приемат дори тренировките. Всеки един играч на Барселона иска постоянно да печели, дори по време на заниманията“, каза още Пако Алкасер.