Капитанът на Реал Мадрид Серхио Рамос не е достатъчно добре платен. Това признание дойде от президента на "белите" Флорентино Перес, малко след като стана ясно, че самият бранител се чувства недостатъчно добре оценен финансово. 

Възнаграждението му е 10 млн. евро на година, а договорът беше подписан през 2015 г. Недоволството му се породи, когато разбра, че Гарет Бейл ще парафира срещу 16 млн. евро на година и пред него ще е само Кристиано Роналдо. А според Рамос, той трябва да е играчът с най-близко възнаграждение до това на най-голямата звезда в състава. 

"Серхио е тук от много години и заслужава само уважение. Той не просто заслужава всяко евро, което печели сега, но и много повече. Той е нашият капитан, нашият лидер и е пример за всичките си съотборници. Определено заплатата му може да е по-висока", заяви Перес, цитиран от "Ас". 

Настоящият контракт на бранителя е до 30 юни 2020 г. Преди подписването му се беше оформила известна сага и дори се заговори за напускането му. Сега у него пак има недоволство, този път във финансов аспект.