Лионел Меси вкара страхотно попадение, за да донесе победата на Барселона над Виляреал с 3:2, в мач от 21-я кръг на Примера дивисион.

Това бе първа загуба на "жълтата подводница" от три месеца насам, за първенство, и спря възхода на тима.

Близо 80 хиляди на "Ноу Камп" видяха солидна битка, а Виляреал показа отличен футбол на моменти, и можеше да стигне дори до точка. На два пъти гостите излизаха напред в резултата, но Барса изравняваше, и накрая голът на Меси се оказа победен.

Точно преди да изтече 30-та минута, Виляреал откри резултата. Куриозното попадение се получи след серия от рикошети и странни шутове на гостите, и една финална засечка от страна на Денис Черишев.

В последната си атака за първото полувреме, Барселона изравни, като Лео Меси изведе Рафиня на стрелкова позиция, Серхио Асенхо първо отрази, но Неймар бе на точното място, за да засече във вратата.

Само шест минути бяха изминали от второто полувреме, когато Виляреал отново взе преднина. Груби грешки на няколко футболисти на Барса позволиха на Джовани Дос Сантос да нахлуе в пеналта отдясно, и да намери на отлична позиция Лусиано Вието, за когото остана да добави в мрежата.

Точно две минути обаче трябваха на домакините пак да изравнят. Луис Суарес отправи един удар, избит от Асенхо, Меси не успя да избие, но Рафиня бе на място и засече във вратата на гостите.

Барса сътвори и пълен обрат в 55-та минута, когато Лео Меси показа своя гений, и реализира красив гол от движение, от дъгата пред наказателното поле.

Виляреал се разлюти на съдията в 65-та минута, когато Виктор Руис реализира, но голът не бе зачетен заради засада. В ответната атака, Неймар пропусна да отбележи четвърти гол за Барса, като бе блокиран чисто, точно преди да излезе сам срещу Асенхо.

Повече голове в мача нямаше, и Барса е само на точка от лидера Реал Мадрид, а Виляреал остава шести.