Барселона записа убедителна победа с 5:2 срещу Райо Валекано в мач от осмия кръг на Примера дивисион, който се игра на „Камп Ноу“. Неймар бе над всички и отбеляза четири гола за успеха на каталунците. „Блаугранас“ тотално надигра своя съперник, като пропусна да запише още по-изразителна победа.

Барселона започна много силно мача и 6-та минута Серхи Роберто пусна отличен извеждащ пас към Иван Ракитич, който излезе сам срещу Тоньо, но вратарят на Райо Валекано успя да отрази удара на хърватския футболист.

Тоньо допусна много груба грешка в 9-та минута, когато подари топката на Роберто, а той веднага продължи към Луис Суарес, който бе сам срещу вратаря на Райо, но стражът отново успя да спаси с крак и да избие топката в корнер.

Райо Валекано изненадващо поведе в резултата в 14-та минута, когато Бебе центрира остро в наказателното поле на Барселона, където защитата на домакините бе подредена много слабо и Хави Гера засече топката отблизо и я изпрати във вратата на Карлос Бараво.

Съдията Монтеро подмина доста спорна ситуация в 17-та минута, когато Неймар бе задържан за фланелката на границата на наказателното поле на Райо Валекано и излизаше сам срещу вратаря Тоньо.

Арбитърът Монтеро свири дузпа за Барселона в 21-та минута, когато Диего Йоренте фаулира Неймар. Бразилецът бе точен от бялата точка и изравни резултата за 1:1.

Неймар вкара нов гол в 24-та минута, но попадението не бе зачетено заради засада на Суарес, който не докосна топката, но арбитрите прецениха, че уругваецът е повлиял на ситуацията.

Серхио Бускетс пусна отличен извеждащ пас към Сандро Рамирес, който излезе сам срещу Тоньо, но стреля много неточно.

Барселона организира много скоростна атака в 28-та минута, когато Луис Суарес подаде към Неймар, който излезе сам срещу Тоньо и отправи диагонален удар, но не намери вратата на Райо Валекано, а изпрати топката в аут.

Неймар спечели втора дузпа в 32-та минута, когато прокара топката между краката на Начо и след това бе фаулиран от него. Съдията отсъди втора дузпа за каталунците. Бразилецът реализира и втория наказателн удар, като изпрати топката в левия ъгъл, а Тоньо се хвърли в десния.

Серхи Роберто отправи хубав удар от границата на наказателното поле на Райо, но Тоньо успя да плонжира и да спаси извади топката от долния десен ъгъл на вратата си.

Съдията Монтеро доста скандално подмина ново нарушение срещу Неймар в наказателното поле на Райо в 42-та минута, когато защитник на гостите влезе грубо с бутоните напред в десния му глезен.

Райо Валекано можеше да изравни резултата в 48-та минута, когато излезе сам срещу Клаудио Браво, но ударът му бе отразен от чилийския вратар.

Неймар излезе на чудесна позиция в 57-та минута и стреля, но Тоньо успя да спаси.

Барселона отбеляза трети гол в 69-та минута, когато Луис Суарес стреля от границата на наказателното поле на Райо, а Тоньо спаси удара му, но при добавката Неймар не пропусна за 3:1.

Барса вкара четвърти гол в 70-та минута, когато при бърза контраатака Суарес излезе сам срещу Тоньо, но вместо да стреля пусна към Неймар, който на празна врата отбеляза своето четвърто попадение в срещата.

Каталунците отбеляза пети гол в 77-та минута, когато Неймар върна жеста към Луис Суарес, като сложи топката на крака му и уругваецът отблизо направи резултата 5:1.

Райо Валекано отбеляза втори гол в 86-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Барселона се получи разбъркване, а Жозабед бе най-съобразителен и отблизо оформи крайния резултат в срещата.

Барселона има 18 точки, колкото и Реал Мадрид. Райо Валекано е петнайсти със 7 точки преди останалите срещи от кръга.