Барселона се класира на полуфинал за Купата на краля в Испания, след като победи и на реванша Атлетико Мадрид, този път с 3:2, и с общ резултат от 4:2 продължава към трофея.

Двубоят се превърна в сериозен цирк, макар че имаше и много футбол на високо ниво. Освен петте попадения, близо 54 хиляди на "Висенте Калдерон" видяха куриози, сблъсъци, хвърлени бутонки, спречквания, червени картони...

Всички попадения от мача:

Още преди да е изминала една минута от мача, Фернандо Торес се възползва отлично от един сгрешен пас на защитата на Барса, размина Хавиер Машчерано, и от границата на пеналта прати топката в десния ъгъл на Тер Стеген.

Само девет минути обаче бяха нужни на Барса да изравни, и със страхотна акция между Лео Меси, Луис Суарес и Неймар, последният се разписа за 1:1.

В 29-та минута арбитърът отсъди много спорна дузпа за Атлетико, за нарушение на Машчерано срещу Хуанфран. Краката и на двамата бяха извън пеналта, макар и точно на границата му. Раул Гарсия се разписа от бялата точка.

Жорди Алба пък попадна под удара на флагчето на лайнсмена, макар и инцидентно, след един тъч, и се превива доста дълго на земята.

Миранда си отбеляза неспасяем автогол в 38-та минута, и така до голяма степен реши нещата в полза на Барселона.

Всичко тотално приключи в 41-та минута, след като първо Гризман не получи чиста дузпа, когато ударът му бе спрян от Жорди Алба с ръка. В следващата контраатака Неймар реализира за 3:2, след ново майсторско отиграване на Меси и асистенция на Алба.

Макар че Барса бе доста категорична с 3:2, нервите на футболистите обаче си бяха обтегнати от самото начало, и на почивката вече не издържаха. Неймар започна да злорадства и отправя реплики към съперника, а Фернандо Торес тръгна да му търси сметка. В крайна сметка двамата бяха разтървани, но между щабовете припламнаха други искри, и доста време бе нужно, да се спре спречкването.

Габи изгоря покрай всичко, и бе изгонен на полувремето. Нервите започнаха да се идват в повече, и Арда Туран дори замери страничния съдия с бутонката си, в началото на второто полувреме.

Андре Тер Стеген направи няколко майсторски спасявания на вратата на Барселона през второто полувреме, а Атлетико заложи на запазената си марка с тежки балтии през краката на каталунците.

Ян Облак също имаше добри намеси, като отрази удари на Андрес Иниеста и резервата Педро.

Атлетико доигра финалните десетина минути с 9 души, след като и Марио Суарес получи втори жълт картон, за влизане отзад срещу Меси.

Барселона обаче далеч от това да продължи турнето си из мадридските потайности в турнира за Купата, защото следващият съперник може да е Хетафе, ако тимът от мадридското предградие отстрани Виляреал. Двубоят между Хетафе и Виляреал е в четвъртък вечер.