Бившият испански национал Фернандо Мориентес поднови футболната си кариера с фланелката на аматьорския Санта Ана (Мадрид). Нападателят се завърна на терена четири и половина години, след като спря с професионалния спорт. Той излезе като титуляр с фланелката с номер 9 за лидера в столичната регионална лига "Примера Афисионадос", шесто ниво на испанския футбол, но не успя да се разпише, а на почивката беше заменен.

Санта Ана спечели мача срещу гостуващия Рекердо с 1:0 с попадение през втората част.

"Единствената ми цел е да се забавлявам. Не ме интересуват минути, голове. Просто си прекарвам приятно свободното време с приятели. А и тези мачове ми дават възможност да се поддържам във форма и да се чувствам отново млад", заяви 38-годишният Мориентес.

Той ще играе единствено в домакинските мачове на Санта Ана. Нападателят спечели три пъти трофея в Шампионската лига с Реал Мадрид през 1998, 2000 и 2002 година, а през 2001 и 2003 стана шампион на Испания с "белия балет".

В последствие той спечели титлата на Франция с Олимпик Марсилия през лятото на 2010 година и обяви оттеглянето си от професионалния футбол. В кариерата си Мориентес е играл още за Албасете, Сарагоса, Валенсия, Монако и Ливърпул. В националния отбор на Испания той има 27 гола в 47 мача./БТА