Феновете на Реал Мадрид със сигурност са разочаровани, че титлата в Примера дивисион остана за втора поредна година (и за 8-и път в последните 11 сезона) в ръцете на върлия съперник Барселона. В отговор на това вестник „Марка“ направи известни изчисления и приписа провала изцяло на Рафаел Бенитес, а в същото време обясни защо Зинедин Зидан е заслужил да му се гласува доверие.

Камата изригна след титлата за Барса

По принцип за подобно изчисление едва ли са необходими големи сметки, като се има предвид, че именно задълбочаващата се криза на „Сантиаго Бернабеу“ доведе до преждевременната раздяла с испанеца и назначаването на Зинедин Зидан.

ВИДЕО: Иронизира ли Пике Роналдо?

Изданието отбелязва, че началото на Зизу също не е било обнадеждаващо, особено след завещаното 0:4 срещу Барса в първото Ел Класико. Французинът постигна две ремита в първите си три шампионатни мача. Въпреки това той съумя да събере 53 точки в мачовете, в които бе начело, което е с 16 повече спрямо постижението на Бенитес, който има два мача по-малко – 20 спрямо 18 в полза на Зидан.

Стоичков отново се подигра на Реал Мадрид

Благодарение на тази серия Реал успя да пребори Атлетико за второто място, но не и да грабне титлата. Въпреки това се отчита фактът, че в периода, в който води Реал, Зидан е събрал 6 точки повече от Диего Симеоне в Атлетико и 4 повече от Луис Енрике в Барселона. Заключението на ежедневника е, че именно този минитриумф е доказал, че Зидан заслужава да остане начело и през следващия сезон, без значение как ще завърши финалът в Шампионската лига срещу Атлетико.