Барселона направи нова важна крачка към спечелването на титлата в Примера дивисион. „Блаугранас“ разгроми с 8:0 като гост последния Кордоба в мач от 35-я кръг на испанското първенство. Луис Суарес се отличи с хеттрик и Лионел Меси вкараха по два гола, а с по едно попадение се отличиха Неймар, Иван Ракитич и Жерар Пике. Каталунците тотално надиграха своя съперник, а седемте гола, които вкараха на Кордоба са най-малкото, с което техният съперник се размина. Барселона отново увеличи преднината си пред втория в класирането Реал Мадрид на пет точки, но „белия балет“ е с мач по-малко, като му предстои гостуване на „Санчес Писхуан“ срещу Севиля.

Барселона натисна своя съперник от самото начало на мача и още в 3-та минута каталунците можеха да поведат в резултата. Даниел Алвеш центрира остро в наказателното поле на Кордоба, след което Неймар стреля, но над напречната греда в аут.

Барселона доминираше през цялото първо полувреме, което се игра пред вратата на Кордоба. Домакините много рядко се опитваха да контраатакуват, но неуспешно.

Барселона пропусна невероятна възможност да поведе в резултата в 27-та минута, когато Хавиер Масчерано намери с отличен пас Лионел Меси, който след това преодоля трима защитници на Кордоба и излезе сам срещу Карлос, но стреля слабо, което позволи на вратаря да спаси.

В 37-та минута Лионел Меси пусна перфектен извеждащ пас зад гърба на отбраната на Кордоба. Неймар стреля, но топката срещна левия стълб на вратата на Карлос, след което защитник на домакините изчисти току преди Луис Суарес да изпрати топката в опразнената врата.

Андрес Иниеста пробва да изненада Карлос с далечен удар в 38-та минута, но вратарят бе на мястото си и спаси.

Барселона поведе в 42-та минута. Лионел Меси изпрати перфектен пас към Иван Ракитич, който бе оставен непокрит в наказателното поле на Кордоба. Хърватинът овладя топката, след което с мощен удар я изпрати под напречната греда във вратата на Карлос за 1:0.

Във втората минута на добавеното време на срещата Барселона реализира втори гол чрез Луис Суарес. Андрес Иниеста намери Суарес с перфектен пас в наказателното поле на Кордоба. Уругваецът бе изпуснат от отбраната и останал сам срещу Карлос само чукна топката покрай него, за да я прати във вратата му и да направи резултата 2:0.

Барселона отбеляза трети гол в 47-та минута. Даниел Алвеш центрира в наказателното поле на Кордоба, където Лионел Меси бе оставен непокрит и с глава вкара топката в долния десен ъгъл на вратата на Карлос.

Алвеш записа втора асистенция в мача в 53-та минута, когато Барселона вкара четвърти гол в срещата. Бразилецът центрира в наказателното поле на Кордоба, след което Луис Суарес отклони топката с глава, тя срещна десния стълб и влетя във вратата. Това бе 15 гол на Суарес в Ла Лига от началото на сезона.

Първата сериозна намеса на Клаудио Браво в мача бе в 59-та минута, когато той отрази силен далечен удар на Екенг.

Барселона бе близо до това да вкара пети гол в 60-та минута. Лионел Меси подаде към Луис Суарес, който навлезе в наказателното поле на Кордоба и подаде към Неймар, но той отблизо направи фрапантен пропуск и стреля в страни от десния стълб на вратата на Карлос.

Барселона реализира пети гол в 65-та минута. Иван Ракитич центрира от корнер в наказателното поле на Кордоба, където Жерар Пике бе изпуснат от защитата на домакините, той стреля с глава и изпрати топката в долния ляв ъгъл на вратата на безпомощния Карлос.

Барселона продължи да напада и в 68-та минута Неймар подаде към Лионел Меси, който стреля от границата на наказателното поле на Кордоба, но топката премина на сантиметри в страни от десния стълб на вратата на Карлос. Две минути по-късно Луис Суарес получи много добър извеждащ пас, овладя топката, след което финтира защитник на Кордоба и останал сам срещу Карлос, отблизо изпрати топката високо над напречната греда.

Дани Алвеш сложи топката на главата на Лионел Меси в 77-та минута, но след удара на аржентинеца топката премина встрани от десния стълб на вратата на Карлос.

Барса вкара шести гол в 80-та минута, когато Неймар свали топката с глава към Педро. Той направи двойно подаване с Меси, след което продължи към Луис Суарес. Уругваецът бе съборен в наказателното поле, но топката стигна до Неймар и Меси, които бяха оставени на празна врата. Бразилецът остави на аржентинеца да вкара своя втори гол в срещата. С това попадение Лионел Меси излезе начело в голмайсторската листа в Примера дивисион и има 40 попадения, докато Кристиано Роналдо е с 39.

Неймар спечели дузпа в 84-та минута, след като бе фаулиран от Гунино в наказателното поле на Кордоба. Съдията без да се колебае маркира нарушението и посочи бялата точка. Меси предостави на Неймар възможността да изпълни дузпата. 23-годишният бразилец изпрати топката в левия ъгъл на вратата, докато Карлос се хвърли вдясно и по този начин резултатът стана 7:0.

Луис Суарес оформи своя хеттрик в 88-та минута. Това е първият хеттрик на уругваеца с екипа на Барселона в Ла Лига. Шави стреля отдалеч, топката рикошира в Пантич, след което попадна в Луис Суарес, който без забавяне я изпрати във вратата на Карлос.

Барселона е лидер в класирането с 87 точки и вече има отбелязани 105 гола. След тази загуба Кордоба изпадна в Сегунда дивисион.