Новото попълнение на Реал Мадрид Лукас Силва показа увереност при пристигането си в Мадрид. Бившият играч на Крузейро сподели, че по негова преценка е готов за игра. Бразилецът коментира, че са му нужни две тренировки и може да се впусне в големите мачове. Все пак Силва отбеляза, че всичко зависи от треньорската преценка.

„Последните дни бяха специални за мен. Използвах ги, за да си взема довиждане с моето семейство, с моите приятели и съотборници. Разговорите между двата отбора са от доста време насам, но всичко се случи в последните дни“, започна Силва.

„Разбира се, че съм готов за игра. В момента ние бяхме в предсезонна подготовка, но се намирам в много добро физическо състояние. Мисля, че са ми нужни две тренировки и съм готов да вляза в игра. Но разбира се, ще тренирам, а треньорският щаб ще преценява какво е състоянието ми и дали съм готов за игра. Аз искам да играя“.

„Все още не съм наясно кой номер ще нося в Реал. Много харесвам номер 16, с който играех в Крузейро. Но не съм наясно дали ще е възможно да го нося и тук“, каза още Лукас Силва, който ще бъде представен официално за играч на Кралския клуб в понеделник.