Старши треньорът на Барселона Луис Енрике заяви, че каталунците трябва да спечелят гостуването си на Гранада, защото са притиснати до стената и нямат друг избор.

„Гранада е един много опасен съперник, който в момента се нуждае от точки и със сигурност ще се стреми към това да постигне добър резултат. Ние трябва да спечелим задължително срещу Гранада. Нямаме друг избор, защото сме притиснати до стената. Не смятам обаче, че напрежението върху отбора е толкова голямо и ще се отрази по някакъв начин“, сподели Енрике.

„Това дали сме затруднени в някои мачове зависи от самите нас. Много е важно колко концентрирани сме и как подхождаме към дадена среща. Може сами да направите сравнение между мача срещу Малага и двубоя срещу Манчестър Сити“, добави специалистът.

„Много съм доволен, че Бускетс поднови договора си с клуба. Той е фантастичен футболист. Серхио е голям професионалист. Дани Алвеш е уникален играч, но решенията се взимат от ръководството на клуба“, продължи треньорът на Барселона.

„Шави продължава да бъде много важен играч за нашия отбор. Всички футболисти получават достатъчно възможност за изява. Не може всички футболисти да играят във всяка една среща.“

„Луис Суарес се намира в много добра форма. От началото на сезона той полага огромно старание. В началото му бе по-трудно, но това е нормало. Той е много важна част от нашия състав. Марк Бартра има място в моя състав. В никакъв случай не съм го отписал“, каза още Луис Енрике.