Старши треньорът на Барселона Луис Енрике изрази надежда, че Педро Родригес ще остане част от отбора и през новия сезон.

„Педро е футболист от много високо ниво. Той не веднъж е демонстрирал своите качества за националния отбор и за Барселона. Аз искам той да остане при нас. От моя страна няма нищо ново. Новините могат да дойдат от негова страна“, коментира Енрике.

„Доволен съм от подготовката на отбора. Определено трябва да подобрим представянето си в дефанзивен план“, добави треньорът на Барселона.

„Неймар и Меси тренират на пълни обороти и се намират в отлична кондиция. Мисля, че ще се представят още по-силно в сравнение с миналия сезон. Те са големи професионалисти.“

„Има много футболисти, които заслужават капитанската лента. Има много играчи, които също така имат голямо влияние в съблекалнята без да носят капитанската лента“, продължи наставникът на каталунците.

„В мача за трофея „Жоан Гампер“ ще играят едни футболисти, а съвсем други ще бъдат на терена за Суперкупата на Европа срещу Севиля. Радвам се, че Суарес демонстрира добра форма. Това е важно, защото той пропусна началото на миналия сезон. Той е много мотивиран да се докаже през новия сезон“, каза още Луис Суарес.