Старши треньорът на Барселона Луис Енрике отрече информациите за конфликт със звездата на отбора Лионел Меси. 

"Нямам никакви проблеми с нито един играч. Отношенията ни са същите, каквито бяха в началото на сезона. Уважението е взаимно и това не се е променило. Говоря си с всеки един от тях", каза Енрике на пресконференция.

"Чака ни напрегната седмица, и изобщо - много интересен месец януари. Ако продължим за Купата, след това ни чака Реал Мадрид или Атлетико," продължи той.

"Истината е, че Рафа (Рафиня) беше болен в понеделник, а Меси имаше някакви стомашни проблеми. Бяхме наясно с това."

"Дали един треньор остава на поста си, зависи главно от резултатите. Това е първото и основно нещо, което трябва да знае всеки треньор. Усещам подкрепа и от играчите, и от клуба. Не се съмнявам в тази подкрепа. Ще продължа да си върша работата със същия професионализъм всеки ден. Нямам намерение да потвърждавам или отричам каквито и да било слухове. Уверен съм, мотивиран, и мисля какво можем да подобрим."

Според информациите Меси се разсърдил на треньора за оставането си на пейката при загубата от Сосиедад с 0:1 в неделя. Меси влезе в игра през второто полувреме.

Луис Енрике опроверга и информациите в пресата, че е получил ултиматум за задължителни победи в следващите два мача, за да запази поста си.

Заради слабите резултати напоследък спортният директор Андони Субисарета бе уволнен.

"Жалко, че Субисарета беше уволнен. Това със сигурност разклаща позициите ми, защото именно той ме назначи на поста през лятото. Често общувам с президента и не съм получавал никакъв ултиматум", каза още Енрике.