Бившият президент на Барселона Жоан Лапорта отново атакува настоящия бос на каталунците Хосеп Мария Бартомеу. В причина този път се превърна наложената глоба на тима от „Камп Ноу“ в размер на 30 000 евро за издигнатите знамена на Катлуня по време на финала на Шампионската лига между Барса и Байерн Мюнхен, във връзка с независимостта на областта.

„Ще продължавам да се боря за това Барселона да няма президент, който е подсъдим. Именно заради този президент и отборът на Барселона е замесен в съдебен процес, за първи път в историята си“, каза Лапорта и добави: „Няма да се откажа, по много причини и заради това, че смятам, че можем да избегнем наказания, като онова за знамената на финала на Шампионската лига“.

Припомняме, че напрежението между Лапорта и Бартомеу датира от доста време насам, а бившият бос на испанския шампион не пропуска случай да атакува вербално Бартомеу. Нещо повече, Лапорта бе един от кандидатите за президент на Барселона по време на изборите, но Бартомеу се справи с конкуренцията му.