Депортиво Ла Коруня и Гранада направиха самоубийствен хикс в дербито на дъното на Примера дивисион. Двата тима приключиха при 2:2 на "Риасор", като тази точка не им помага особено в битката за оцеляване. 

Все пак гостите могат да са по-доволни от този развой на двубоя, защото стигнаха до точката в последните минути. Иначе преди това те бяха открили резултата в самото начало. 

Още в 7-та минута Мануел Итура намери добре капитана Франсиско Пити и той с красив фалцов удар не остави шансове на вратаря на домакините с изстрела си от границите на наказателното поле. 

Но още до почивката домакините отвърнаха подобаващо и направиха пълен обрат. Първо в 34-та минута Хосе Родригес възстанови равенството, след като вкара отразена от вратаря на Гранада топка в опразнената мрежа. 

Само четири минути по-късно обратът беше готов. Тогава Сидней се възползва от грешка в центъра на терена от страна на гостите, нахлу в наказателното поле след двойно подаване с друг играч намери Луис Перес и той с премерен изстрел направи 2:1. 

Но тази радост на публиката на "Риасор" не се задържа до края на мача. В 83-та минута Роберт Ибанес изравни, след като беше най-съобразителен при едно меле, създадено след изпълнение на пряк свободен удар и направи 2:2. 

В края на мача Луис Фарина от състава на домакините получи червен картон за оспорване на решение на съдията, но в крайна сметка съотборниците му не допуснаха още един гол и така да изпуснат дори едната точка. 

След този развой Ла Коруня вече има 18 точки в актива си, но галисийците остават прекалено близо до опасната зона. Гранада пък не успя да изпълзи от последното място и остава там с 15 точки.