Голмайсторът на Барселона за сезон 2015/2016 Луис Суарес за пореден път подчерта, че страхотното му партньорство с Лионел Меси и Неймар се дължи на това, че тримата са добри приятели и извън терена.

Уругваецът пристигна на „Камп Ноу“ през лятото на 2014 година, като дебютира едва през декември заради наказанието, наложено му от ФИФА за ухапването срещу Джорджо Киелини по време на Световното първенство. Въпреки това бившият ас на Аякс и Ливърпул не просто се адаптира към стила на „каталунците“, ала сформира може би най-опасното атакуващо трио в света.

„Преди Мондиал 2014 клубът поиска да ме привлече. Да дойда в Барселона бе моя мечта. Имах вариант и с Реал Мадрид, но Барселона се появи на хоризонта и ме подкрепяше дори след случката с Киелини“, каза Суарес.

„Още от дете винаги трябваше да преодолявам някого на терена, затова не обичах много да подавам топката. В Аякс, както и тук, се играеше само„тики-така“, а аз бях толкова зле. Всички ми се караха, ако докоснех топката повече от два пъти поред. Трябваше да се играе на едно докосване. Тук това не ме тревожи, понеже вече знаех за това. Знам си лимита, затова не се обиждам, ако някой ми се кара. Смея се доста.“

„Дори не си представях, че ще играя „деветка“ тук, понеже тази позиция бе за Лео. Дори се чудех къде ще ме пускат. Понякога се шегуваме по този повод. Разбираме се много добре на и извън терена. Това е трудно за разбиране, понеже често пъти един нападател се ядосва, ако не вкарва. Тук обаче такива неще не се случват. Нашето приятелство с Меси и Неймар е истинско, при нас няма завист. Говорим си много, съветваме се един друг и се радваме, че всичко върви толкова добре“, добави Суарес.