На 27 години Лионел Меси вече успя да постигне повече, в сравнение с останалите футболисти на неговата възраст. Въпреки това, аржентинецът няма проблеми с мотивацията. Напротив.

В събота, в Берлин, нападателят на Барселона може да се превърне в първият играч, който е реализирал в три финала на Шампионската лига.

Кой му е повлиял най-много? Отговорът може би е повече от прозаичен.

„Това, разбира се, са майка ми и баща ми. Те винаги са били с мен. Като всички родители те ми даваха съвети, анализираха играта ми и ми даваха оценка. Много се грижеха за мен, особено заради развитието ми във футбола. Много ми помогна и клубът, но разбира се, семейството винаги ми е помагало и ме е подкрепяло“, сподели Лионел Меси пред официалния сайт на УЕФА.

Какво означава клубът за Лионел Меси?

„С попадането си тук направих много важна крачка не само за футболната си кариера, но и за своя живот. Много съм благодарен на клуба за всичко, което направиха за мен. Винаги са се отнасяли много топло с мен тук, подкрепяли са ме. Израснах в Барселона и се развих в този отбор. Дори не мога да обясня с думи колко много са ме подкрепяли в Барселона“, каза още нападателят.

„С Неймар и Луис Суарес се разбираме много добре не само на терена, но и извън него. Убеден съм, че ако имате добри отношения с колегите извън терена, това винаги помага по време на мачовете“, добави Лионел Меси.

Финалът на Шампионската лига е в събота вечерта от 21.45 часа българско време. Лионел Меси реализира по едно попадение в предишните си два финала.

Аржентинецът не скри, че неговата мечта, както и на съотборниците му е да спечели този двубой срещу Ювентус.

За попаденията на финалите през 2009 и 2011 година:

„Винаги съм казвал, че това са много важни голове в моята кариера. Това бяха важни мачове и аз успях да вкарам и в двата. Първия ми гол в Рим, втори за нашия отбор, на практика реши изхода от срещата. На „Уембли“ направих резултата 2:1, затова много се зарадвахме на попадение. И двата гола бяха особени.“