Футболисти на Барселона настояват за сурово наказание за Кристиано Роналдо, който в събота удари противников играч по време на шампионатния двубой с Ейбар, съобщи каталунското издание "Sport". Носителят на "Златната топка" за 2014 г.

Няколко футболисти на Барса са изгледали записа с епизода в 82-ата минута, когато Роналдо атакува футболиста на Кордоба Едимар. Той го удари с ръка и едновременно го изрита, заради което бе изгонен.

Според играчите на каталунския тим, за такова сериозно провинение трябва да се наложи дисквалификация за минимум четири срещи. В лагера на Барселона обаче се съмняват, че правдата ще възтържествува в този случай.

Според мадридския "Marca" Роналдо ще пропусне само два мача благодарение на това, че арбитърът на мача не е квалифицирал действията на португалеца като агресивно поведение. Ако бе сторил това, наказанието на Роналдо щеше да бъде от 4 до 12 мача. След мача нападателят се извини на всички - на клуба, съотборниците си и на Едимар. Потърпевшият каза, че не таи злоба срещу Роналдо, прощава му и го смята за най-добрия футболист в света. /БГНЕС