Отборът на Гранада показа, че е готов на истинска битка в желанието си да запази мястото си в испанския елит. Гранада успя да обърне до 3:2 Лас Палмас в мач от 36-я кръг на Примера дивисион и със спечелените три точки се изкачи до 16-ата позиция с 36 точки в актива си. С по 35 след Гранада са отборите на Райо Валекано и Спортинг Хихон.

Тимът на Лас Палмас, който владееше инициативата през по-голямата част от мача, допусна да поведе с 2:0 и да загуби, с което остана на девета позиция във временното класиране в Испания с 43 точки в актива си.

За гостите от Лас Палмас се разписа на два пъти Джонатан Виера, а за Гранада точни бяха Рубен Рочиня, Юсеф Ел Араби и Рикардо Коста.

Гостите поведоха с ранен гол, още в 3-ата минута на Джонатан Виера, който изстреля топката в горния десен ъгъл на вратата, пазена от Андрес Фернандес. Само девет минути по-късно, в 12-ата Виера покачи на 2:0 с второто си попадение в двубоя.

Гранада обаче реагира светкавично и върна един гол в 13-ата минута чрез Рубен Рочиня, който преодоля няколко съперника и с чудесен удар реализира за 1:2. Домакините нямаха нужда от още много време, за да върнат равенството, след като в 22-ата минута Юсеф Ел Араби засече центриране от корнер и с глава вкара за 2:2.

След почивката двата тима имаха още възможности за гол, като в 53-ата пропуск за Лас Палмас направи Серхио Араухо, а три минути по-късно и Ел Араби не успя пак да се разпише за Гранада.

В 71-ата минута обаче Рикардо Коста овладя топката след корнер и с прецизен удар с глава вкара за 3:2, носейки така ценните три точки за отбора на Гранада.