Отборите на Еспаньол и Виляреал направиха равенство 2:2 в мача от  21-я кръг на Примера дивисион.

С ремито „лос перикитос“ прекъснаха серията от два двубоя без успех. В предходните два кръга каталунците претърпяха поражения от Ейбар с 1:2 и от Хетафе с 1:3. Равенството бе второ поредно за Виляреал, след като в 20-я кръг тимът завърши при 0:0 с Бетис.

Точни за Еспаньол бяха Фелипе Кайседо и Херард Морено, докато попаденията в полза „жълтата подводница“ бяха дело Тригерос и Мусакио.

Двубоят бе сравнително равностоен, с лек превес на Еспаньол, който поведе след 4 минути игра. След впечатляващ пробив на Фелипе Кайседо, той стреля от границата на вратарското поле и откри за 1:0.

20 минути по-късно гостите изравниха. Роберто Солдадо комбинира с Тригерос, който направи 1:1.

Бурги отправи брилянтен удар с в 27-ата минута, но топката мина в страни от десния стълб на вратата на „жълтата подводница“.

Малко преди края на първата част Еспаньол увеличи аванса си. След центриране от ляво на Бурги, Морено засече за 2:1.

След почивката Еспаньол можеше да отбележи и трети гол, но Виктор Алварес, който успя да се измъкне от противниковата отбрана и да стреля, не успя да намери целта.

Минута преди края на редовното време Виляреал изравни. След центриране от корнер от дясно на вратата на Пау Лопес Матео Мосакио с глава оформи крайното 2:2.

Същевременно Еспаньол не можа да завърши двубоя в пълен състав. Голмайсторът Херард Морено получи втори жълт картон и напусна игра.

В класирането Виляреал е 4-и с 41 точки, а Еспаньол е 13-и с 22.