Станаха ясни последните два тима, които се класират за полуфиналите за Купата на Краля. Това са Атлетик Билбао и Еспаньол, които преодоляха съответно Малага и Севиля на четвъртфиналния етап от надпреварата. 

Баските победиха с 1:0 и след нулевото равенство в първия мач на "Ла Росаледа", сега са на полуфинал. В герой за тима се превърна дежурният голмайстор Ариц Адуриц. Той вкара единственото попадение в 48-та минута след прекрасен пас на Микаел Сусаета. 

Малко повече драма имаше в другия късен мач в четвъртък вечерта. На "Санчес Писхуан" Севиля победи Еспаньол, но това със сигурност е една от горчивите победи на андалусийците. 

Те надделяха само с 1:0, но отпадат от турнира след общ резултат 2:3. Севилци натискаха цял мач, но стигнаха само до едно попадение, при това в самия край на двубоя. Точен в 88-та минута беше Диого Фигейраш. 

Това се оказа недостатъчно за отстраняването на каталунския съперник. Така Еспаньол ще играе на полуфиналите с Атлетик Билбао. Другата двойка на този етап е Виляреал - Барселона. Мачовете са на 11 февруари и 4 март.