Отборът на Елче победи като гост Малага с 2:1 в мач от 35-я кръг на Примера дивисион. Елче с бившия футболист на Левски Гари Родригес в състава си записа втора поредна победа и вече има 40 точки в актива си, като остава на 13-о място в Испания. С победата Елче си гарантира мястото в испанския футболен елит и през следващия сезон.

Малага пък продължава с негативните резултати и остава на осма позиция с 47 точки. След три хикса в последните си домакински двубои, сега футболистите на Малага не успяха да пречупят Елче.

Тимът на Малага можеше да поведе в 16-ата минута, когато 21-годишният Хуан Лопес – Хуанми вкара топката в мрежата, но попадението не бе зачетено заради засада. Гостите бяха тези, които стигнаха до попадение, като в 29-ата минута Виктор Родригес намери чудесно бразилеца Жонатас, който вкара за 1:0 в опразнената врата.

Домакините опитаха бързо да върнат попадението, като в 34-ата минута холандецът Нордин Амрабат пробва да намери Хуанми в наказателното поле на Елче, но пасът бе прекъснат. В края на първото полувреме полският вратар на гостите Пжемислав Титон заслужи аплодисментите на зрителите, след като спаси чист гол, отразявайки удар от близко разстояние на Хуанми.

След почивката футболистите на Малага пак вкараха топката във вратата на съперника, но попадението не бе зачетено заради отсъден преди това фаул.

Гостите пък бяха близо до втори гол в 63-ата минута, когато Марио Пашалич получи добър пас в наказателното поле и стреля веднага, но топката мина встрани от лявата греда.

В средата на второто полувреме домакините бяха на косъм от изравняване, след като вратарят на Елче Пжемислав Титон фаулира Хави Гера и бе отсъдена дузпа, а той трябваше да напусне след като получи червен картон. Влезлият като резерва португалец Дуда обаче нацели дясната греда в тази 75-а минута и пропусна шанса за попадение.

Малага

източник: Gulliver/GettyImages

Малага продължи да търси изравняване, като в 86-ата минута Хави Гера стигна до не лоша възможност и стреля отдалеч, но влезлият като резерва вратар Ману Ерера спаси.

Гостите премахнаха всички въпросителни около крайния победител с втория гол в 89-ата минута. Жонатас намери Марио Пашалич, който овладя и със страхотен удар вкара за 2:0 в полза на Елче.

В допълнителните минути на двубоя обаче домакините все пак реализираха едно попадение, като в четвъртата минута на добавеното време първо Нордин Амрабат опита чудесно воле извън наказателното поле и топката мина близо до лявата греда. Хави Гера бе този, който вкара за 1:2 в 94-ата минута, след като се оказа на точното място в точното време, овладя топката и реализира единственото попадение за Малага.