Тимът на Ейбар победи Валенсия с 1:0 в мач от 2-я кръг на Примера дивисион. Попадението за домакините бе дело на Педро Леон в 62-ата минута. 29-годишният полузащитник пропусна дузпа в тази 62-а минута, но при добавката успя да реализира за 1:0 в полза на Ейбар, което се оказа и победният гол. Това бе първа победа за Ейбар, който вече е с успех и загуба от началото на сезона, а Валенсия е на дъното в Примера с две поражения от два мача.

Иначе домакините от Ейбар бяха много активни в двубоя и пропуснаха няколко добри положения за гол. В края на първото полувреме Гонсало Ескаланте пробва удар с глава, но защитник застана на пътя на топката.

Педро Леон също отправи не лош удар в 51-ата минута от около 20 метра, но вратарят на Валенсия се справи. Само 5 минути по-късно Кике стреля край дясната греда на съперника.

Реал Сосиедад пък взе победа като гост на Осасуна с 2:0. За Реал Сосиедад това бе първи успех и тимът записа ценни 3 точки, а Осасуна остава с 1 точка, след като направи хикс на старта на шампионата в Испания.

Гостите поведоха във втората минута на добавеното време на първото полувреме. 23-годишният Хуанми се разписа в 45+2' след като получи отличен пас и насочи топката в опразнената мрежа за 1:0. В 81-ата Унай Гарсия имаше нещастието да си отбележи автогол и така резултатът набъбна до 2:0 за Сосиедад.

Минута преди края на редовното време Мигел Де Лас Куевас получи добър пас и стреля от около 26 метра, но стражът Херонимо Рули спаси. В третата минута на добавеното време и Кенан Кодро пропусна шанс да се разпише за Осасуна и домакините загубиха с 0:2.