Подразделение на испанската полиция, специализирано по дела за пране на пари, вече една година разследва къде са отишли парите от шестте благотворителни мача на нападателя на Барселона и на аржентинския национален отбор по футбол Лионел Меси. 

Става въпрос за турне, организирано от спортния промотър Гилермо Марин, който е добър приятел на бащата на Меси. Промотърът Марин получи правата да организира шест мача от името на Благотворителния фонд Меси през 2012 и 2013 година. 

Полицията особено е заинтересована къде са пропаднали 1,3 милиона щатски долара от два мача в Колумбия. Според признанието на самия Марин тези пари са били внесени в банка на Карибите. 

Фондът Меси е получил 300 000 щатски долара. По какви сметки са преведени останалите пари Марин не е разкрил. Доходът от шестте благотворителни мача е 7,9 милиона щатски долара. 

Полицията също така е разпитала самия Меси, който е заявил, че парите са отишли за благотворителност и че той лично нищо не е получавал от тези средства. Неговите съотборници Дани Алвеш, Хосе Пинто и Хавиер Масчерано, играли в тези благотворителни мачове, също отричат факта да са получавали пари. 

Испанската полиция продължава разследването и в най-скоро време отново ще разпита Гилермо Марин. /БТА