Отборът на Валенсия постигна трета победа в последните си 4 шампионатни мача, като съумя да отмъкне пълния комплект точки от гостуването си на Спортинг Хихон. На „Ел Молинон“ момчетата на Чезаре Прандели изтръгнаха победа с 2:1, дошла след две попадения на Марио Суарес.

Бившият футболист на Атлетико Мадрид откри резултата в 7-ата минута благодарение на страхотната работа на Родриго и Дани Парехо. Първият проби на скорост отдясно и нахлу в наказателното поле. От аутлинията той върна пас по тревата към точката на дузпата, където Парехо находчиво пропусна за Суарес. Последният шутира мощно в горния ляв ъгъл на вратата и направи вратаря Иван Куеяр напълно безпомощен – 0:1.

Домакините от Спортинг намериха начин да върнат попадението в края на първата част. Исмаел Лопес Бланко получи пространство в 41-ата минута и напредна отляво, след което центрира в зоната между вратарското поле и точката на дузпата. Там централният защитник Адерлан Сантос сбърка тотално при позиционирането, а в опит да коригира грешката си бразилецът загуби равновесие и падна на тревата. Това позволи на Чори Кастро необезпокояван от 7-8 метра с глава да прониже вратата на Диего Алвес – 1:1.

В средата на втората част Валенсия съумя да възстанови аванса си. В 65-ата минута Парехо центрира от фаул, а топката се удари в няколко футболисти и си проправи път през купа от тела. На границата на вратарското поле тя попадна у непокрития Суарес, който си я повдигна и изпрати с всичка сила в горния десен ъгъл – 2:1 и три точки за Валенсия.

Благодарение на успеха „лос че“ се изкачи до 14-ата позиция с 9 точки в актива си. Хихон пък отново се смъкна под чертата и е първи в зоната на изпадащите – 18-о място и 7 точки.