Отборът на Атлетик Билбао се наложи с 3:1 над Еспаньол при домакинството си от 12-я кръг на Примера дивисион. Головете за успеха на Атлетик бяха дело на Аритс Адурис, на Борха Вигера и Андер Итураспе. Почетното попадение в полза на „лод перикитос“ реализира Виктор Санчес

Атлетик Билбао започна мача по-добре, като още в 14-ата минута възможност се разкри пред баските. Аймерик Лапорте отправи добър удар, който обаче не намери целта. Натискът на тима от Билбао продължи, докато „лос перикитос“ се откроиха с епизодични проблясъци в играта си.

В 29-ата минута равенството бе нарушено. Маркел Сусаета центрира от корнер от ляво на вратата на Еспаньол, а Аритс Адурис бе оставен непокрит с и глава насочи топката в мрежата на Еспаньол за 1:0.

До края на първите 45 минути Атлетик продължи да е по-активният тим на терена, а в 44-ата минута авансът на домакините бе удвоен. След хубава атака, минала през центъра, авторът на първия гол пусна чудесен пас към Борха Вигера, който излезе на добра позиция и покачи на 2:0.

В 78-ата минута Микел Рико пусна чудесен пас към Андер Итураспе, който с прекрасен удар от дистанция направи резултата класически – 3:0.

В 84-ата минута на срещата гостите все пак стигнаха до почетен гол. Грешка в отбраната на Атлетик позволи на Силва Севиля да подаде към Виктор Санчес, който се разписа за 1:3 и така оформи крайния резултат.

В класирането Атлетик Билбао е на 9-о място с 15 точки, а Еспаньол е 12-и с 11 пункта.