Спортно-техническият щаб на Барселона започва работа по привличането на нов централен защитник. Каталунците при всички положения ще се опитат да се подсилят с нов централен защитник заради напредналата възраст, в която се намират Хавиер Масчерано и Жереми Матийо, а и заради слабата форма на френския футболист.

В Барселона вече имат няколко имена, които са приоритетни и желани от старши треньора Луис Енрике.

Техническият секретар Роберт Фернандес и спортният директор Ариедо Брайда вече усилено работят по намирането на нов защитник.

Според информациите в испанските медии първи в списъка на Барселона е така желаният от каталунците в последните години Маркиньос от Пари Сен Жермен. „Блаугранас“ проявяваше много сериозен интерес към бразилския защитник още, когато той се подвизаваше в Рома. ПСЖ обаче успя да измъкне 21-годишния защитник под носа на каталунците.

20-годишният футболист има договор с френския шампион до 2018 година.

Френският шампион привлече Маркиньос през лятото на 2013 година от Рома за сумата от 32 милиона евро.

В последния ден на изминалия трансферен прозорец се появи информация, че ПСЖ е отхвърлил две оферти от Челси за Маркиньос, които са били на стойност 33 милиона и 50 милиона евро.

Другият защитник, който влиза в плановете на Барселона е Аймерик Лапорт от Атлетик Билбао. В неговия договор има освобождаваща клауза, която е на стойност 42 милиона евро. Той има контракт с баските до 2018 година.